vrijdag 31 oktober 2014

Middeleeuwen

Karel ende Elegast 2.0

Voordat Elegast weer uit stelen gaat, gaat hij eerst naar de gemeente om zijn naam te veranderen.  De naam Elegast is namelijk veel te ouderwets en daarom veel te opvallend voor het jaar 2014. Daarom verandert hij zijn naam in een echte oer-Hollandse naam, Kees de Jong.

Elegast heeft dan misschien wel een andere naam, zijn idealen blijven nog altijd hetzelfde. Hij wil nog steeds de armen helpen. Maar hij kan natuurlijk niet meer inbreken in kastelen, we leven immers niet meer in de Middeleeuwen. En dus komt hij met een nieuw plan. Kees gaat naar een cursus om alles te leren over het hacken van computers. Hij wordt namelijk cybercrimineel. Hij gaat de bankgegevens van de rijkste Nederlanders hacken, geld van hun bankrekening halen en het geld naar een goed doel sturen, ‘Het Leger des Heils’. Om erachter te komen wie de rijkste Nederlanders zijn koopt hij de ‘Quote 500’. Al deze 500 rijkste Nederlanders moeten het ontgelden, ze worden allemaal het slachtoffer van K. de Jong.

Iedereen heeft het over hem. Sociale media, kranten, het nieuws, alles gaat over Kees. De meeste mensen hebben sympathie voor hem en zien Kees als een held. Hij houdt het geld namelijk niet voor zichzelf, maar geeft het aan de armste laag van de bevolking. De rijken en de politie zijn minder blij met hem. De rijken zijn namelijk een deel van hun geld kwijt. En voor de politie is Kees een lastpost, de aangiftes tegen hem blijven binnenstromen, maar Kees zelf is onvindbaar. Hij woont namelijk in een klein boerderijtje in Beerta.


De koning heeft natuurlijk ook van Kees gehoord en waardeert Kees zijn hulp voor de armen enorm, ondanks het feit dat Kees niet op de meest legale manier helpt. ‘Het Leger des Heils’ draagt Kees voor om een ridderorde te krijgen en ons koninklijk echtpaar besluit hem te benoemen tot ‘Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’. En zo leefde iedereen nog lang en gelukkig.

1 opmerking:

  1. Wat heb je dit leuk gedaan Cato!
    Je hebt heel goed het verleden samengevoegd met het heden en de technologie en de kenmerken van onze tijd, op een leuke originele manier. ('Koopt hij de quote 500', 'sociale media')
    Ik vond het verhaaltje leuk om te lezen. Het verhaal wordt goed afgesloten maar wel had je misschien beter wat meer 'inleiding' kunnen geven, in plaats van direct met het verhaal te beginnen.
    Netjes gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen