dinsdag 22 oktober 2013

Beeldende opdracht bij 'Erik of het klein insectenboek' 1880-1945


Als opdracht bij het boek heb ik samen met Rowena van der Linden (4A) een tekening gemaakt.
Op het eerste gezicht ziet de tekening er eenvoudig uit. Toch hebben we goed nagedacht over hoe we de tekening wilden presenteren. Wij vinden dat 'Erik of het klein insectenboek' ook een prima kinderverhaal had kunnen zijn. Dat willen we met deze tekening laten zien. Door de onrealistische kleurrijke bloemen,de bij met een gezichtje en de onjuiste verhoudingen maken we de tekening kinderlijk. Om terug te komen op de onjuiste verhoudingen, daar hebben we ook over nagedacht. Wanneer Erik schilderij 'wollewei' binnenkomt, wordt hij een stuk kleiner. Hierdoor lijkt alles om hem heen een stuk groter. Je zou dus ook kunnen zeggen dat de tekening eigenlijk een beeld is van wat Erik ziet.
Onze tekening zal beter in de smaak vallen bij het jonge publiek. Dat is juist wat wij wilden bereiken, geen hoogstaand kunstwerk, maar een eenvoudig, veelzeggend plaatje.


2 opmerkingen:

  1. Hoi Cato,

    Je hebt best gedaan een veelzeggende tekening te maken en dat is je ook gelukt.
    Ik vind het knap dat je de tekening zo hebt gemaakt dat het er een beetje kinderachtig uitziet, maar toch leuk is om naar te kijken.

    Goed gedaan!

    Maarten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Cato (en Rowena),

    In eerste instantie vond ik de tekening er inderdaad wat kinderachtig uitzien. Maar de tekst verklaard veel! Jullie hebben goed weergegeven wat je met de tekening wil uiten. Ik denk dat je inderdaad bij verschillende leeftijdscategorieën interesse kan wekken. Erg leuk bedacht!

    Groetjes,

    Eske

    BeantwoordenVerwijderen